Thursday, August 07, 2014

***Time


Ca avanpost al societății de consum, civilizația americană a fost prima societate contemporană care a cunoscut distrugerea pe care o provoacă abundența. Se spune că problema majoră a societății contemporane dezvoltate este că nu a găsit încă un substitut la rolul ”formativ” pe care l-a avut, secole de-a rândul, sărăcia. 

        Antreprenoriatul este acel stil de viață care se naște de cele mai multe ori, odată cu ambiția și creativitatea, din nevoie. A fi antreprenor înseamnă să vrei să schimbi ceva, fie că e vorba de viața ta sau a celor din jur, să vezi că este loc de mai bine, să crezi că se poate, uneori chiar să simți că nu ai de ales. Cu toate astea orice proces de construcție, de civilizare și  chiar existența umană în general, par a fi victimele ciclicității naturii...orice s-a născut trebuie să moară, orice s-a ridicat trebuie să cadă, orice a început trebuie să se sfârșească. Uneori vrem să schimbăm lumea, iar alteori vrem doar să ne schimbăm mobila din bucătărie.


                                                         ***

“The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again. In one Age, called the Third Age by some, an Age yet to come, an Age long past, a wind rose above the great mountainous island of Tremalking. The wind was not the beginning. There are neither beginnings nor endings to the Wheel of Time. But it was a beginning.” ― Robert Jordan - The Wheel of Time

No comments:

Post a Comment