Tuesday, March 31, 2009

Kansas story


"How tall am I? Honey, with hair, heels and attitude I'm through this damned roof." -drag queen RuPaul-



A fost odată o fată simplă din capitală, pe care în continuare în povestirea noastră o să o numim...sa zicem... Dorothy.

Într-o dimineaţă de sâmbătă când Dorothy s-a trezit ca de obicei puţin mai târziu, a privit spre jumătatea stângă a patului şi instantaneu o lacrimă i s-a prelins pe obraz. Plecase.Şi de data asta ştia că era definitiv.Nu era nici în bucătărie, nici în baie sau în biroul pe care îl amenajaseră cu un an în urmă, special ca el să poată scrie. Ştia că momentul ăsta era aproape, simţea că era inevitabil, însă se amăgeam de ceva vreme că mai are timp.

A deschis geamul, cu pretextul că aeriseşte camera. De fapt simţea nevoia să respire. Apoi,a început încet să se îmbrăce.La uşă când să se încalţe s-a oprit o clipă ca şi când ar fi uitat ceva şi s-a întors în cameră.De pe raftul de sus al şifonierului a luat o cutie şi cu ea în braţe s-a aşezat pe pat.Din cutie a scos o pereche de pantofi roşii, cu toc înalt. Zâmbind a început să-i mângâie încet, după care şi i-a pus în picioare şi s-a ridicat. Mergând cu paşi siguri, a ieşit încuind uşa după ea.

Dacă te-ai fi plimbat prin Herăstrau în dimineaţa aceea de primăvară, ai fi văzut,plimbându-se pe aleile parcului o fată, care cu siguranţă nu ţi-ar fi atras atenţia dacă nu ar fi fost încălţată cu o pereche superbă de pantofi roşii cu toc înalt, poate prea extravaganţi pentru o plimbare matinală în parc.

"-Ce-ai făcut când totul s-a sfârşit?
-Mi-am pus pantofii roşii, cu toc înalt şi am ieşit în lume să-mi trăiesc viaţa!"

Now listening: Pink Martini-Lagrimas


No comments:

Post a Comment