Friday, December 24, 2010

Pe tocuri și cu mănuși...



Mihaela Nicola este cu siguranță o apariție surprinzătoare în peisajul românesc, una din puținele doamne în adevăratul sens al cuvântului de la care avem multe de învățat.Cele două volume ale sale, ”Pe tocuri” și ”Cu mănuși”, vin în piață ca răspuns la o nevoie de emancipare a femeii și asta nu în modul vulgar și dezordonat de până acum. Din păcate televiziunea, presa în general și chiar publicitatea și PR-ul, lumi în care autoarea excelează, au uitat să mai promoveze valorile adevărate, au uitat să mai educe societatea, să o șlefuiască. În schimb aleargă după senzațional și kitsch pretinzând că asta se cere și refuzând să admită faptul că în mare parte populație ”cere”, ceea ce i se dă.

Mihaela Nicola scrie din proprie experiență, adoptând un stil relaxat și ușor ironic, critică rar și argumentat, nu impune reguli ci te lasă să le înțelegi de unul singur.O autoare care impune respect și o ținută impecabilă și care prin cărțile ei militează pentru revenirea la eleganță și bun simț. O carieristă curajoasă și entuziastă, o femeie rafinată și un om frumos, care ne învață cum să trăim frumos asumându-ne propriile alegeri.

Oricare din cărțile ei poate fi un excelent cadou pentru doamnele și domnișoarele din viața noastră!

Sărbători fericite tuturor!

1 comment:

  1. Multumesc pt postare.Chiar am avut nevoie de o idee cu privire la cele doua carti.Sper sa mi le pot permite,dar poate sunt si la biblioteca,desi ma cam indoiesc.Mersi.

    ReplyDelete